m

Τηλέφωνο: 23920 76282

Email: info@fiona.gr

Top
Image Alt

Fiona

Οι καμπίνες μπάνιου αποτελούν μια ξεχωριστή πρόταση στο σύγχρονο σχεδιασμό του χώρου του μπάνιου σας. Πέρα από το αισθητικό κομμάτι όμως, είναι πρακτικές, πιο υγιεινές από τα συμβατικά μέσα συγκράτησης νερού (όπως πλαστικές ή υφασμάτινες κουρτίνες) και μπορούν να μετατρέψουν το μπάνιο σας σε ένα ιδανικό μέρος χαλάρωσης και αποφόρτισης.

Πόσες φορές δεν έχεις αισθανθεί την ανάγκη να κάνεις ντουζ ή μπάνιο προκειμένου να χαλαρώσεις μετά από μια δύσκολη ημέρα που είχες; Ένα χαλαρωτικό ντουζ μας βοηθά να ηρεμήσουμε και να αφήσουμε -έστω και για λίγο- στο πίσω μέρος του μυαλού μας τα προβλήματα και τα άγχη της καθημερινότητας.

Η απόλαυση του να κάνουμε ένα ντουζ ή μπάνιο προκειμένου να χαλαρώσουμε μετά από μια δύσκολη ημέρα, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν το ίδιο το μπάνιο μας προδιαθέτει θετικά.

Τι πρέπει να προσέξουμε σε μια καμπίνα μπάνιου:

Το πρώτο και πιο σημαντικό είναι τα υλικό κατασκευής.

Τα κρύσταλλα: Σε κάθε περίπτωση η οποιαδήποτε καμπίνα πρέπει να φέρει ΜΟΝΟ κρύσταλλα ασφαλείας. Αυτό είναι άκρος σημαντικό καθώς εάν σπάσει για οποιονδήποτε λόγο το τζάμι να μην υπάρχει περίπτωση να τραυματιστούμε! Επίσης τα κρύσταλλα πρέπει να έχουν συγκεκριμένο πάχος που διαφέρει εάν η καμπίνα φέρει σκελετό αλουμινίου ή είναι τύπου Framelss. Σε περίπτωση που φέρει πλαίσιο αλουμινίου καλό είναι το κρύσταλλο να έχει πάχος μεταξύ 5 και 6mm, ενώ στην περίπτωση που είναι τύπου Frameless καλό είναι το κρύσταλλο να έχει πάχος 8mm. Το πάχος του κρυστάλλου προσδιορίζουν την ανθεκτικότητα, αλλά δεν χρειάζεται να είναι πιο χοντρά από αυτά που περιγράφουμε καθώς τότε επιβαρύνουν άσκοπα τους μηχανισμούς (είτε τα ροδάκια είτε τους μεντεσέδες) της καμπίνας.

Τα αλουμίνια: Εάν η καμπίνα φέρει πλαίσιο αλουμινίου θα πρέπει αυτό να είναι συγκεκριμένου πάχους για να αντέχει στις μηχανικές απαιτήσεις της καμπίνας, καθώς και να είναι σωστά βαμμένο ή ανοδειομένο.

Τα εξαρτήματα: Τα εξαρτήματα καλό είναι να είναι συμπαγή (αυτό το καταλαβαίνετε από το βάρος τους) και να είναι ορειχάλκινα. Μόνο έτσι θα είστε σίγουροι πως θα αντέξουν για πολύ καιρό χωρίς να χρειαστείτε να αρχίσετε να ψάχνετε για ανταλλακτικά.

Το δεύτερο πολύ σημαντικό να προσέξουμε είναι η διάσταση του χώρου της καμπίνας μας! Πολλές φορές προσπαθούμε να μεγαλώσουμε λίγο τις διαστάσεις της μπανιέρας ή της ντουζιέρας μας για να κερδίσουμε μερικούς έξτρα πόντους. Αυτό όμως συνεπάγεται πως η επιλογή της καμπίνας μας (ειδικά όταν θέλουμε να αγοράσουμε μια τυποποιημένη καμπίνα του εμπορίου) γίνεται από δύσκολη έως ακατόρθωτη. Τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί φαινόμενα αλουμινάδων και τζαμτζίδων που προσπαθούν (μάταια πάντα) με μπαλώματα να καλύψουν τα κενά και στο ελάχιστο έστω να στεγανοποιήσουν την κατασκευή. Το αποτέλεσμα είναι πάντα πολύ εμφανές και άσχημο στο μάτι.

Το τρίτο που πρέπει να προσέξουμε είναι η γενικότερη διαρρύθμιση του χώρου του μπάνιου μας. Πολλές φορές μπροστά στο άνοιγμα της ντουζιέρας ή της μπανιέρας ο υδραυλικός σας μπορεί να τοποθετήσει την τουαλέτα ή ακόμα και ένα έπιπλο μπάνιου. Έτσι όμως καθιστά σχεδόν αδύνατη την τοποθέτηση μιας καμπίνας, αφήνοντας το μπάνιο σας να μοιάζει ημιτελές!

Το τέταρτο και πιο μεγάλης σημασίας είναι το After Sales Service! Δεν είναι λίγες οι φορές που μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα οι τυποποιημένες καμπίνες του εμπορίου αρχίζουν να παρουσιάζουν διάφορα κατασκευαστικά προβλήματα. Αυτό οφείλεται στο χαμηλό κόστος παραγωγής, που συνεπάγεται και χαμηλής ποιότητας υλικών. Το τεράστιο πρόβλημα είναι πως αν έχετε αγοράσει μια τέτοιου είδους καμπίνα θα ψάχνετε για ανταλλακτικά και δεν θα βρίσκετε!!! Έτσι θα αναγκαστείτε να την ξηλώσετε, αφήνοντας τρύπες στα πλακάκια σας, και να ξαναγοράσετε καινούργια καμπίνα. Εκεί θα χρειαστείτε να ξανακάνετε νέες τρύπες στα πλακάκια σας και να πληρώσετε για την αποξήλωση της παλιάς σας καμπίνας και την τοποθέτηση μιας καινούργιας.

Πως μπορούμε να είμαστε λοιπόν σίγουροι πως θα κάνουμε την σωστή επιλογή;

Η απάντηση είναι απλή:

H FIONA s.a. δραστηριοποιείται από το 1995 στον τομέα της κατασκευής και εμπορίας Καμπίνας Μπάνιου στην Ελληνική αγορά.

Διαθέτει μια σύγχρονη ιδιόκτητη μονάδα παραγωγής στη Βόρεια Ελλάδα, εξειδικευμένο προσωπικό αλλά και πολυετή τεχνογνωσία και εμπειρία, και συνεπώς χαρακτηρίζεται ως πρωταγωνιστής στον τομέα της.

Με σημαντική εξειδίκευση στην κατασκευή Καμπίνας Μπάνιου “κατά παραγγελία”, η εταιρία δίνει πρωτοποριακές λύσεις που συνδυάζουν υψηλή αισθητική, εργονομία και ανθεκτικότητα.

Με βασικό άξονα την άριστη ποιότητα υλικών, καθώς και την κατασκευή στα μέτρα του κάθε χώρου και τις απαιτήσεις των συνεργατών και πελατών της, δικαίως Η FIONA s.a. συγκαταλέγεται ως η πρώτη επιλογή των καταναλωτών, και ως ο βασικός προμηθευτής των καταστημάτων Ειδών Υγιεινής και των μεγαλύτερων ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλάδα.

Η FIONA sa, εδώ και 25 χρόνια βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με κατασκευαστικές εταιρείες, αρχιτεκτονικά γραφεία και διακεκριμένους διακοσμητές που διαθέτουν πλούσια εμπειρία σε μεγάλα ξενοδοχειακά έργα αλλά και σε ανακαινίσεις μεγάλών και μικρών κατοικιών, και με τους οποίους συνεργαζόμαστε στενά από τη φάση σχεδιασμού του έργου και ως την υλοποίηση του.

Μάθετε περισσότερα στο www.fiona.gr ή στο +30 23920 76282 για το πώς μπορούμε να σας δώσουμε τις σωστές λύσεις για το έργο ή την ανακίνηση στην επιθυμείτε να προβείτε.